Eau de parfum, eau de toilette, colònia … Quina és la diferència real?

El terme “Fragància” prové de la paraula “fragant” que significa “una olor agradable i dolça”. Una fragància està associada a un perfum, una aigua de perfum, una aigua de colònia … Llavors, quina és la diferència real entre aquests termes que justifica la diferència de preu entre ells, més enllà de la marca o el disseny de l’ampolla?

En paraules d’experts, no hi ha cap absolut que distingeixi un costós perfum d’un barat, ja que moltes de les coses que trobem apel·lant sobre una fragància solen estar relacionades amb els records que associem amb ell.

Una altra idea falsa popular és qui fa servir què? Un dels efectes del màrqueting modern és l’etiqueta “per als homes” i “per formar dones”. En el mercat de perfums, associant-se a aquells perfums són per a dones i colònies per a homes.

Vegem les principals diferències entre cinc tipus de fragàncies, ja que trobar la concentració correcta és tan important com triar l’olor perfecte:

Imatge de: Quora

  1. Perfums (conté entre un 20-30% de concentració d’oli que duu fins a 8 hores)

Els perfums tenen la major concentració d’olor (més del 20% de concentració d’oli), això vol dir que és probable que es vegi visible i durarà tot el dia. Com a conseqüència, el perfum també exigirà el preu més alt.

A més, les persones amb pell sensible poden millorar-se amb els perfums ja que tenen molt menys alcohol i, per tant, no són susceptibles de resoldre la pell.

  1. Eau de Parfum (conté entre un 15-20% de la concentració d’oli)

Aquesta és la següent concentració d’aromes més alta. De mitjana, es pot obtenir un sòlid de quatre a cinc hores de funcionament de la seva fragància i encara conté una quantitat molt baixa d’alcohol per garantir la tolerància a la pell.

Eau de parfums es fa per durar a la pell sense donar a la gent al teu costat un mal de cap, o transferint-se a un altre coll després d’un abraçada. Aquesta és la categoria de fragàncies més comú. L’olor serà prominent de matí a la tarda, i encara hauria de ser detectable quan es despulla de la nit.

A Carner Barcelona treballem amb els millors professionals de tot el món per crear la col·lecció més exquisida d’eau de parfums. Amb cada ampolla, el nostre objectiu és entregar una emoció, una història que evoca l’essència de la nostra ciutat, Barcelona.

  1. Eau de Toilette (conté entre 5-15% de concentració d’oli)

Aquest és un dels tipus de fragàncies més populars, amb una concentració d’entre un 5% i un 15%, és més econòmic que l’aigua de parfum. Normalment durarà de dues a tres hores.

Sabíeu que el terme eau de toilette provenia del terme francès “faire sa toilette”, que significa estar preparat?

  1. Eau de Colònia (conté entre el 2-4% de la concentració d’oli)

Amb una concentració de fragàncies molt menor (aproximadament 2% a 4%) i un alt contingut en alcohol, l’aigua la colònia és considerablement més barata que les anteriors. Generalment dura fins a dues hores.

Aquest tipus de fragancia es fa referència a una recepta tradicional que utilitza herbes i notes cítriques amb poc ancoratge amb notes de base. Eau de Colònia sol presentar-se en ampolles més grans, ja que més d’aquesta fragància ha de ser usada al llarg del dia.

  1. Eau Fraiche (conté entre un 1-3% de la concentració d’oli)

Aquesta última fragància és bastant similar a l’anterior, ja que l’olor durarà fins a dues hores. No obstant això, té una concentració de fragàncies encara més baixa d’un 1% a un 3%.

La diferència principal és que l’eau fraiche no conté una gran quantitat d’alcohol. Eau fraiche és principalment aigua, així que també és bo per a aquells amb pell sensible.

En una nota final, juntament amb els tipus de fragàncies, és important saber que també hi ha notes de fragàncies que determinen l’olor final.

 

Un diari per aquells enamorats dels perfums. Un diari inspirat en llocs bonics i essències increïbles, així com ho senten i transmeten el perfums Carner Barcelona.