Les nostres Piscines Naturals preferides a Catalunya

La natura és sàvia i ens ofereix paradisos de pau i tranquil·litat on ens desconnectem a l’instant per tornar a connectar-nos amb la frescor de la seva frondosa vegetació i la puresa de les seves aigües. Sí, per molt que ens agradi la sal marina del mar Mediterrani, aquesta vegada estem parlant de les piscines naturals amagades al nostre país i a poca distància amb cotxe de les aglomeracions urbanes.

Agafa el teu banyador, una tovallola i un llibre i vine amb nosaltres per gaudir de les nostres cinc piscines naturals preferides al territori català:

La Foradada: situat al poble de Cantonigrós, i després d’un passeig molt fàcil de 30 metres, trobareu una cascada de 15 metres de longitud que acaba en una profunda piscina natural envoltada de parets de roca. Un pla ideal per fer amb nens!

Gorg Blau: Sadernes (Girona) és el punt de partida del camí de la Riera de Sant Aniol: una excursió de 15 km on recomanem molt la primera parada en una altra piscina natural anomenada Salt del Brull. Després d’un refrescant bany aquí, continuem la caminada per arribar al Gorg Blau. El blau intens d’aquesta piscina és senzillament sorprenent.

La Fontcalda: la Terra Alta amaga una de les piscines naturals més conegudes de Catalunya. El nom dóna idea del que trobareu aquí (“calda” significa calor); la temperatura de les seves aigües és sempre (al voltant) de 38ºC!

Una altra curiositat és que Fontcalda no és una sola piscina, sinó set!

La Gorguina: Si aneu a la zona del Baix Camp i camineu uns 5 km, arribareu a La Gorguina. La recompensa valdrà la pena: una impressionant cascada que acaba en una piscina natural envoltada de roques.

Cala Bramant: més coneguda com a Cala dels Enamorats, aquesta petita cala es pot definir com un recinte marí que es converteix en piscina natural. Una joia tranquil·la i idíl·lica amb boniques vistes al poble costaner de Llançà, al Port de la Selva i al Cap de Creus. La millor manera d’arribar a Cala Bramant és amb vaixell o caiac, però també podeu caminar (però assegureu-vos que porteu sabates adequades).

I una més… Piscina Es Cau, això no és realment una piscina natural, però en definitiva ho sembla. Aquest tros de paradís a la Terra, entre Cala Fonda i Cala Fornells, va ser creat fa cinquanta anys per una comunitat de veïns. L’aigua és salada perquè prové directament del mar Mediterrani. Malauradament, només podreu gaudir de la seva bellesa mentre passegeu pel camí marítim de Ronda, perquè només les persones que s’allotgen als apartaments poden nedar en aquesta impressionant piscina.