Què són els perfums nínxol?

Què són els perfums nínxol? I quines són les diferències entre els perfums nínxol i selectius o comercials?

Els perfums nínxol són aquells desenvolupats amb els millors ingredients disponibles, creacions originals que tenen una evolució a la pell a mesura que passen les hores. Solen tenir un efecte durador, ja que fan servir materials naturals de qualitat. Els creadors de perfums nínxol solen cercar transmetre una inspiració o un concepte amb un vincle directe amb les notes olfactives del perfum. Estèticament els perfums nínxol solen tenir un disseny atemporal, ja que situen el protagonisme al propi líquid i no segueixen les tendències comercials. El consumidor de perfums de nínxol vol sentir-se especial, distintiu i cerca creacions originals que segueixin sent qualitatives i duradores. Vol connectar amb la inspiració que hi ha al darrere i experimentar-la a través de les notes i busca aquests perfums a botigues especialitzades i perfumeries boutique.

Les cases de perfums nínxol solen fabricar quantitats limitades ja que la seva clientela objectiu és molt reduïda i es troben en una distribució al detall molt selectiva. Normalment, les marques nínxol pertanyen a petites empreses familiars.

D’altra banda, els perfums selectius o comercials es desenvolupen per a un públic molt més ampli, per la qual cosa no són gaire arriscats “olfactivament” parlant. Per assegurar grans vendes, els preus de venda al públic són més baixos i, naturalment, la qualitat i la durada són molt menors que als nínxols. L’envàs exerceix un paper important en la perfumeria comercial, ja que les empreses busquen captar l’atenció i atreure els clients a través d’un envàs molt modern, colorit i de moda. Els clients dels perfums comercials busquen perfums que els facin sentir bé i que fan olor bé, però no són massa exigents amb la durada o el caràcter distintiu de la fragància. Els perfums comercials estan disponibles en molts més punts de venda que els de nínxol i solen ser propietat de grans holdings amb més d’una marca a la cartera.

Carner Barcelona es posiciona dins la categoria artística de nínxol, és una marca familiar, de fabricació local i amb una distribució molt selectiva. Ens esforcem per garantir que totes les nostres noves creacions segueixin els estàndards de qualitat de la marca. Sara i Joaquim desenvolupen genuïnament cada perfum inspirat en la seva estimada ciutat natal i al Mediterrani.

 

Un diari per aquells enamorats dels perfums. Un diari inspirat en llocs bonics i essències increïbles, així com ho senten i transmeten el perfums Carner Barcelona.