Sant Joan

Ens encanta celebrar! Qualsevol excusa és bona per a reunir familiars i amics al voltant d’una taula, gaudir d’alguns plats mediterranis i destapar una ampolla (o algunes) de cava. Celebrar i gaudir de la vida és part del nostre ADN i Carner Barcelona ha capturat l’essència de tots aquests moments en Bo-Bo, una de les seves fragàncies més noves.

Un dels dies de l’any que millor reflecteix el que Bo-Bo representa és Sant Joan (la revetlla de Sant Joan). Això és el 23 de juny i és la nit més curta de l’any!

Però què celebrem exactament? El 23 de juny, a mitjanit, milers de fogueres il·luminen la nit tots els anys per a commemorar l’arribada del dia més llarg de l’any. Aquesta va ser originalment una celebració pagana que buscava purificar el Sol i donar-li força perquè, a partir d’aquest dia, els dies s’escurçarien (perquè el Sol s’enfosquiria) fins al solstici d’hivern; El dia més curt de l’any.

Amb l’aparició del cristianisme, moltes tradicions paganes van ser absorbides pel calendari cristià i la commemoració del dia més llarg de l’any es va associar a un esdeveniment cristià: el naixement de Sant Joan Baptista, nascut el 24 de juny.

Com a curiositat, aquest és l’únic sant pel qual celebrem el seu naixement, perquè generalment commemorem l’aniversari de la mort.

A Catalunya, aquesta és una de les grans celebracions de l’any. El cel està cobert de focs artificials, la gent passa la nit a l’aire lliure amb amics o familiars i tots ens tractem amb una de les coques tradicionals més delicioses; La coca de Sant Joan. Un ritual gastronòmic a Catalunya que es pot preparar de diferents formes: endolcit amb massapà, crema o nata i decorat amb pinyons o fruites confitades. És tradicional gaudir-ho amb un vi dolç o ranci, o cava.

“La coca de Sant Joan” es deriva d’un tortell amb ous que la gent solia menjar: un pastís rodó que recordava clarament el culte al sol. Segons el xef Ignasi Domènech, ha de ser dues vegades més llarg que ample.

 

 

Un diari per aquells enamorats dels perfums. Un diari inspirat en llocs bonics i essències increïbles, així com ho senten i transmeten el perfums Carner Barcelona.