Una escapada de dos dies a La Cerdanya

Sí, som amants de la naturalesa. Per molt que gaudim passant hores de peu davant del mar Mediterrani simplement admirant la seva immensitat, també ens encanta escapar als Pirineus quan les muntanyes estan cobertes de blanc.

L’hivern encara està aquí i volem aprofitar al màxim la temporada més freda de l’any. Vols unir-te a nosaltres en una escapada de dos dies al Pirineu català?

Tan aviat com sortim del cotxe, respirem profund i els pulmons s’omplen a l’instant amb l’aire més pur. Estem al poble de Llívia. El cel està ple d’estrelles i les llums d’una bella casa de pedra ens donen la benvinguda. Aquesta antiga fàbrica de formatge alberga actualment La Formatgeria de Llívia, un dels restaurants més famosos de la Cerdanya. Un dels nostres plats favorits aquí és la seva fondue de formatge (una preparació de formatge fos, com el formatge suís i el Gruyère, usualment condimentat amb vi blanc i kirsch) combinat amb un vi negre.

Podríem quedar-nos asseguts al voltant de la taula parlant per hores però … Tenim un llarg dia per davant demà, així que és hora d’anar-nos al llit!

L’alarma sona d’hora al matí. L’olor a pa recentment enfornat ens fa saltar del llit. Un parell de torrades amb una mica d’embotit català, un suc de taronja i un cafè i estem llestos per a dirigir-nos a les muntanyes!

Ens sentim emocionats com un nen amb una joguina nova, ara estem en Grandvalira (Andorra) i des del cim de la muntanya, la vista és simplement immillorable, des d’aquí ens adonem que la immensitat i la bellesa de la naturalesa no tenen límits!

El matí vola mentre gaudim d’un pendent després d’una altra, la neu fresca sota els nostres esquís i l’aire fresc acariciant suaument la punta del nostre nas. Després d’unes hores sense parar, decidim parar en El Refugi dels Pessons, on el millor “arròs de muntanya” està llest perquè ens recuperem.

Després d’aquest festival gastronòmic, decidim esquiar de retorn al cotxe i dirigir-nos al nostre apartament a la Cerdanya, on ens espera un (ben merescut) bany amb aigua calenta.

Amb energies recuperades, ens dirigim a Puigcerdà, la ciutat més rellevant de la zona, on passejar pel llac, abans d’anar per una xocolata calenta amb xurros en la plaça de la ciutat, és una visita obligada!

Imatge de Lugares de Nieve

El dia acaba a Das 1219 (com a curiositat, 1219 és l’altura des del nivell del mar). Aquest és probablement el restaurant més gastronòmic de la regió, que ofereix una cuina molt elaborada i basada en els productes locals.

Imatge de Guia Michelin

El diumenge es desperta amb un cel blau brillant, avui és el nostre últim dia, però no podem deixar La Cerdanya, sense anar d’excursió amb raquetes de neu! I Guils de Cerdanya és el lloc perfecte perquè hi ha 3 circuits diferents per a triar segons el seu nivell. Com es pot apreciar en la imatge de baix, la vista és una bogeria des d’allí!

No t’adones del difícil (i gratificant) que és passar un dia caminant sobre la neu amb raquetes. Aquesta és una activitat molt recomanada per a aquells que volen gaudir de la neu, sense tenir experiència en l’esquí.