Viatja pel món i torna al Born

“Roda el món i torna al Born“, aquesta dita local , és una frase que s’origina en el fet que El Born va ser el punt de convergència per a comerciants i nous negocis, per tant tots els que viatjaven a territoris desconeguts acabaven tornant al comerç.

El Born ha experimentat una (re) evolució al llarg dels anys. Sens dubte, això té alguna cosa a veure amb la popularitat de l’àrea en si, que en els últims anys ha atret a un nombre creixent de residents locals i estrangers i s’ha guanyat la seva reputació gràcies a les pròsperes comunitats artesanes i artístiques que alberga el barri.

Un àrea plena de contrastos, aquí alguns dels edificis més antics de la ciutat conviuen amb l’últim disseny i els restaurants més moderns. El Born roba un tros del nostre cor cada vegada que caminem pels seus carrers i li dóna nom a un dels nostres perfums més emblemàtics, El Born.

Aquests són alguns dels nostres llocs preferits en aquest barri català:

Atrapa la llum en Santa María del Mar: no cal ser religiós per admirar la bellesa de la llum encapsulada en la cúpula de Santa María del Mar. La ¨Catedral del Mar, una església del segle X i un bon exemple de l’arquitectura gòtica catalana, va ser finançada per mercaders que vivien en el districte per mostrar el seu poder econòmic.

 

 

Deixat inspirar pel “moviment de les arts modernes” en el Palau de la Música Catalana: aquesta impressionant joia arquitectònica de l’Art Nouveau català és l’única sala de concerts d’aquest estil que està catalogada com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Un edifici modernista que alberga l’Orfeó Català.

Imatge de Matteo Vecchi

 

Menja en el Mercat de Santa Caterina: el segon mercat de la ciutat a Barcelona, el que et donarà aquest sentit de la vida local i on trobaràs el lloc perfecte per gaudir de la gastronomia local. L’olor i el sabor de les fruites fresques i les espècies, juntament amb l’encant dels comerciants locals captivaran els teus sentits.

Per cert … Sabies que va ser construït sobre un antic convent? Va ser un dels primers mercats coberts a la ciutat i recentment va rebre un impressionant canvi d’imatge. El seu colorit i ondat sostre és una altra de les seves característiques úniques i distintives.

 

Passeja pel Parc de la Ciutadella: aquest preciós parc està ple d’activitats durant tot el dia: sessions de ioga, un grup d’amics gaudint d’un pícnic, veïns passejant als seus gossos … Un oasi natural on l’aroma fresc de la vegetació i de la fusta que t’envolta. Sent com quan aboca una gota d’aroma de Tardes en la seva pell.

 

Gaudeix del Museu de la Xocolata: el nen que portem dins sortirà tan aviat com el fascinant aroma de la xocolata et rebi en l’únic “Museu de Xocolata” de Barcelona, un viatge meravellós a través de la història de la xocolata des de la seva arribada a Europa. Ressalta l’important paper que va jugar Barcelona en la seva producció. Una visita obligada per a tots els amants de la xocolata que visiten la ciutat. No et perdis la col·lecció de monuments famosos del museu, tots fets de xocolata, per descomptat!

 

Chill-out en Aire Barcelona: ara que l’hivern s’apropa, res es sent millor que visitar aquesta antiga casa de banys àrab. Un antic magatzem construït a finals del segle XVII es va convertir en un temple per desconnectar el cos, la ment i l’ànima. Un lloc on la història i l’aigua convergeixen per convertir-se amb una experiència de relaxació única.

Canyella real, extracte de mandarina, pebre blanc … En Aire Barcelona trobaràs moltes notes que evoquen l’essència del nostre opulent i memorable perfum Megalium. Un viatge inoblidable per les sensacions!