Coneix al perfumista que va crear Fig-Man

Yann Vasnier és definitivament un dels perfumistes més influents del món. Nascut i criat a França, Vasnier es va sentir atret pel món de l’olor des de molt jove. Vasnier va créixer en una família apassionada per la jardineria. El seu germà major va estudiar botànica i després de la seva graduació es va convertir en arquitecte paisatgista. En aquest moment, tota la família el seguiria per tota França i Europa visitant alguns dels jardins més famosos.

En 1986, quan tenia només 10 anys, va descobrir la botiga de perfums Divine, en St. Dolent, on va conèixer a Yvon Mouchel, l’únic perfumista que tenia totes les fragàncies de nínxol del dia: Camille Goutal, Serge Lutens … I Amb qui, anys més tard, en 2002, Vasnier crearia dues fragàncies!

Des dels 13 anys, Yann va començar a gastar tot els seus diners en fragàncies, comprant tots les noves aromes i fins i tot va començar la seva pròpia col·lecció Chanel.

Es va graduar en el prestigiós institut ISIPCA perfume institute, a Versalles, convertint la seva passió en la seva professió.

En 2001, mentre treballava en Quest’s Fini a París, va ser reconegut amb el International Young Perfume Award i, dos anys després, es va mudar de la seu de Quest a Nova York. Des de 2007, forma part del prestigiós equip de Givaudan.

En Carner Barcelona, podem considerar-nos afortunats d’haver-ho tingut com el creador de Fig-Man, un dels aromes que componen la Col·lecció Fresh. T’agradaria saber una mica més sobre Yann i els seus pensaments sobre Fig-Man? Continua llegint!

  1. Què et va motivar a convertir-te en un perfumista?

Sempre m’han atret les activitats creatives, aprenentatges interessants, formes de pensar inusuals i úniques.

De manera que la perfumeria estava present quan vaig créixer a Bretanya, combinada amb l’aura, el luxe i el glamur que transmetien els flascons brillants i les campanyes de publicitat enlluernadores.

  1. Com o on vas buscar inspiració per a crear l’aroma de Fig-Man?

Per a mi, tot es tracta de la costa mediterrània, fresca, assolellada, brillant, es pot relacionar amb moments a Barcelona, Eivissa, Tànger, Costa Blava, Itàlia, Grècia, Tel Aviv … és fresca però complexa, com el surrealisme de Dalí

  1. Com descriuries a Fig-Man? Què ho fa diferent?

Fresc, cru, natural, combina la frescor vegetal de les fulles de figuera, amb bergamota de Calabria i cardamomo i coriandre amb espècies fresques.

  1. Quan usaries Fig-Man?

Durant el dia o la nit d’estiu.

  1. Si Fig-Man fos una persona, qui o com seria?

Una persona tranquil·la i esportiva. Amb una personalitat vibrant, plena de caràcter.