Bestial Collection; un homenatge al Modernisme

La cultura Catalana no s’entén sense l’explosió  imaginativa, l’exuberància, el simbolisme, el joc i les formes i colors del Modernismes. Aquest moviment artístic de finals del segle dinou i principis del vint està present miris allà on miris. De fet, el barri de l’Eixample, on està ubicada la botiga insígnia de CARNER Barcelona, trobaràs la major concentració d’edificis modernistes, sent La Pedrera i Casa Batlló probablement els més rellevants, junt amb el Palau de la Música Catalana, Park Güell o l’Hospital de Sant Pau, tots aquests símbols culturals que transcendeixin l’arquitectura per a convertir-se en autèntiques obres d’art.

L’arquitectura va ésser, sens dubte, la pedra angular del moviment, gràcies en part a la feina de reputats arquitectes com Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner, Josep Puig i Cadafalch, Josep Maria Jujol i Isidre Gili Moncunill. Responsables de crear l’immens llegat d’edificis Modernistes que adornen la geografia Catalana.

Aquest estil arquitectònic està molt relacionat amb la burguesía Catalana de principis del seglo vint, per què el Modernisme no tracta únicament de la bellesa en totes les formes, aquesta corrent està carregada de simbolisme; el Modernisme parla de modernitat, sobre la regeneració cultural i social, sobre política i sobre un període de prosperitat per la que estava passant la societat Catalana.

Tot això es reflectia en una estètica de llibertat i a través de l’ús de figures eclèctiques, animals exòtics i la fusió de criatures mitològiques i el món real. La simbologia Modernista volia trencar amb el passat i crear un art nou.

Amb Bestial; la nostra darrera, i més exclusiva col·lecció de perfums fins ara, volíem homenatjar el Modernisme i la simbologia animal:

Bestium: La fusió del gòtic i l’exòtic. Les figures de bestiaris medievals, el folklore popular i les llegendes van ser una font d’inspiració per als arquitectes modernistes; animals com àligues bicèfales, cavalls, pegasos, ratpenats, salamandres…

Un dels elements més exclusius en perfumería és el protagonista d’aquesta complexa fragància animal; l’extraordinari Oud Palao natural. Es fusiona amb roses turques i búlgares que revelen tota la seva intensitat i caràcter.

Felino: Un símbol de poder per la burgesia catalana, un desig de demostrar el progrés econòmic i l’èxit empresarial. El lleó es converteix en l’expressió de l’assoliment emprenedor.

Notes suaus però picants de nou moscada i avellana es barregen amb un cor de gessamí i cuir negre. Un petit matís de dolçor resinosa de vainilla dóna un lleuger gust cristal·litzat i una dramàtica sobredosi de mirra arrodoneix el perfum opulent i memorable.

Drakon: Una criatura fabulosa que va atreure la imaginació dels artistes Modernistes; alguns són dracs benèvols, carregats de saviesa, protectors de princeses o tresors, altres són ferotges i malvats, amenaçadors, amb grans mandíbules i urpes …

Sabies que a Barcelona també se la coneix com Drakcelona? Més de 400 dracs s’amaguen per tota la ciutat, esperant ser descoberts i fer-nos somiar amb llegendes fantàstiques!

El perfum s’obre amb una frescor verda que encarna la pell de el drac a través de la combinació de les notes de xiprer, full de betel i pebre negre. A mesura que el drac pren força i desplega la seva grandesa, el perfum s’encén amb una nota explosiva de fusta de akigalawood i cipriol i es fusiona amb un acord de cuir refinat.

Un diari per aquells enamorats dels perfums. Un diari inspirat en llocs bonics i essències increïbles, així com ho senten i transmeten el perfums Carner Barcelona.